Van der Haar Hoveniers; breng(t) uw tuin tot leven!

Stadslandbouw, oftewel 'Urban food' produceren, is helemaal in. Door dicht bij huis voedsel en kruiden te produceren, worden we ons weer bewust van de herkomst. Je eigen eten kweken kan in je levende tuin, op het dak, gevel of balkon. Bovendien is een levende tuin ook een essentiële voedingsbron voor dieren, egels, vogels, vlinders, bijen en andere insecten.

Onze tips:

1. Eet groenten en fruit uit eigen tuin

Leg je eigen groentetuin aan en eet elke avond je eigen, onbespoten aardbeien, tomaten of sla. Hoe lekker en goedkoop is dat! Geen ruimte voor een moestuin? Plant een enkele groenteplant of bessenstruik in je sierborder.

2. Maak gebruik van natuurlijke combinaties

Sommige plantensoorten helpen elkaar om beter te presteren. Petunia’s bijvoorbeeld zijn kleurrijk en ideaal in combinatieteelt. Zij bevorderen de groei van veel planten, ook in de moestuin en bij fruitbomen.

3. Kruiden hebben grote sierwaarde

Neem bloeiende groenten of kruiden voor de bereiding van maaltijden, voor hun heilzame werking of als product voor verzorging. De veelzijdige toepassing maken deze planten ook geschikt voor kleine tuinen en balkons. Kruiden kunnen worden geplant in borders, in potten of zelfs in kratten. Vaste groenten zijn gemakkelijk in onderhoud en vullen kale plekken in borders op.

4. Kies groen waar dieren van kunnen eten

Let bij het kiezen van bloemen en planten op nectar, geuren en kleuren en eetbare producten, zoals vruchten. Vogels, vlinders, bijen en andere insecten halen daar hun voedsel vandaan. Drachtplanten in alle geuren en kleuren produceren nectar en stuifmeel om insecten aan te trekken voor bestuiving en bevruchting.

 

 

Inspiratie opdoen?

Laat u inspireren door eerder gerealiseerde projecten. Bekijk hiervoor ons uitgebreide fotoboek >>

Heeft u een vraag, wilt u advies of een afspraak maken?
M: info@vanderhaarhoveniers.nl
T: 015-3105488 / 06-51503897
Openingstijden:
maandag t/m donderdag 07:30 – 17.30 uur
vrijdag 07.30 - 16.00 uur

 

Lees hier onze klantreviews